Results

Gefeliciteerd! U bent een kenner.

Helaas, u heeft de quiz niet gehaald!

#1. In de muur van het spoorwegviaduct bij het Engelse Werk, waar de Schellerdijk onder doorgaat, is een gevelsteen uit 1905 ingemetseld. De steen met de afkortingen van een spoorwegmaatschappij herinnert aan de bouw van het viaduct. Om welke maatschappij gaat het?

#2. Tussen 2003 en 2005 werd de Peperbus voor het laatste gerestaureerd. Bij de entree werd toen een eigentijds tochtportaal aangebracht. Van welke architect was het ontwerp?

#3. Onder de uitroep “Lang Leve Zwolle” werd op 29 juni 2007 de 50.000ste woning in Zwolle opgeleverd. Waar staat deze woning?

#4. In de Statenzaal zijn zeven voorstellingen afgebeeld die zijn toegespitst op de geschiedenis van Overijssel. Wie heeft de afbeeldingen geschilderd en van wie was het ontwerp?

#5. Waarschijnlijk het oudste Moslim graf in Nederland, het graf van Apollo een jonge negerslaaf, ligt binnen de grenzen van de gemeente Zwolle. Op welk landgoed is het graf gelegen?

#6. De Zwolse schaatstweeling Mulder was in oktober 2018 weer verzekerd van een sponsor. Wie is nu hun werkgever?

#7. In 1887 werd een plein in Zwolle vernoemd naar letterkundige Potgieter. Dit plein droeg slechts vijf jaar zijn naam. Het plein kreeg een andere naam. Welk plein was dit?

#8. Met werk aan de winkel presenteerde zich in 2002 het louter uit mannen bestaand college van B en W. Zes wethouders en burgemeester Henk Jan Meijer. Wij noemen vier wethouders. Wie hoort niet in het rijtje van de bestuurders uit 2002?

#9. In 1950 werd de muziektent op het Assendorperplein feestelijk in gebruik genomen. De allereerste ‘muziek in de tent’ werd verzorgd door?

#10. In 1919 kwam voor de SDAP het eerste vrouwelijke raadslid in de Zwolse gemeenteraad. Wie was dat?

Bekijk resultaat