De Belgische restaurateurs Bernard Delmotte en Karin Keutgens restaureren samen met een team van Nederlanders de muurschilderingen in de Grote of St. Michaelskerk in Zwolle. Sinds 2020 wordt het kerkgebouw onder de naam Academiehuis gebruikt voor culturele doeleinden.

De schilderingen op het gewelf van de in de 14e eeuw gebouwde monumentale hallenkerk, waren aangetast door vuil in de loop der jaren. Tijdens de restauratie kwam onder meer aan het licht dat er drie oudere gewelfschilderingen onder de huidige schilderingen zitten.

De laatste fase van de restauratie begint bijna. “Tijdens deze zomerstop worden de steigers die in de zuidbeuk van de kerk stonden, verplaatst naar het Noordkoor.

Tijdens de laatste fase worden de werksteigers van 9 september tot en met 4 december opengesteld voor het publiek. En dus mogen bezoekers tot grote hoogte de kerk in, om zo de gewelven en gewelfschilderingen van dichtbij te bekijken.

Wil je een kijkje komen nemen? Kaartjes kun je binnenkort kopen. De toegang, inclusief consumptie, kost 7,50 euro voor volwassenen. Kinderen van vijf tot en met twaalf jaar betalen 4,50 euro.