Stadshagen, nog altijd Zwolle’s jongste wijk, is inmiddels aan een jubileum toe. Vijfentwintig jaren aan relatief jonge geschiedenis brachten de wijk tot waar zij nu staat. Een belangrijk en geliefd stadsdeel waar vele (nieuwe) Zwollenaren hun thuis hebben weten vinden. In de reeks ‘verhalen over Zwolle’ neemt het Erfgoedplatform u graag mee naar de oorsprong en de ontwikkeling van dit nu zo vanzelfsprekende stadsdeel.

Intensieve samenwerking en heldere uitgangspunten legden de basis voor het ontstaan van deze  Vinex-wijk die van geboorte tot heden een diversiteit aan architectuur en stedenbouw tot gevolg heeft. Wie stonden aan de wieg van het basisplan? Hoe vond het zijn uitwerking? En hoe kwam het leefklimaat er tot stand?  Onderwerpen waarin stedenbouwkundige en nauw betrokkene van het eerste uur Karen van Vliet ons tijdens een lezingenavond van Erfgoedplatform Zwolle mee zal nemen door de geschiedenis.

De avond zal muzikaal worden omlijst door studenten Reinier Penning (gitaar) en Luuk de Vries (saxofoon & dwarsfluit) van de Jazz & Pop opleiding van ArtEZ Conservatorium.

Organisatie: Het Oversticht en Zwols Architectuur Podium

Deze lezing vindt plaats op 11 november bij Van der Velde In de Broeren, Achter de Broeren 1-3. Aanvang 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage voor de organisatie van de lezingen wordt op prijs gesteld. Aanmelden: u kunt zich aanmelden door een email te sturen naar communicatie@vanderveldeindebroeren.nl graag met vermelding van welke lezing, datum en hoeveel personen.