In het pand van  apotheek ”Diezerpoort”, aan de Thomas à Kempisstraat 37, is onlangs een bijzondere ontdekking gedaan. Bij het verwijderen van enkele muurkasten kwam een muurschildering in een nis tevoorschijn, met een afbeelding van de Thomas a Kempisstraat in 1887. De muurschildering geeft een beeld van de straat richting de Vechtstraat, het huis helemaal links heeft het opschrift ”tapperij Stremmelaar”.  Aan het eind van de gevelrij aan de rechterzijde is nog het bestaande pand te zien van de hoefsmederij van de Fa. Eijshusen & Co., met de karakteristieke houten travalje. Op de achtergrond zijn de stellingmolens te zien, die vroeger stonden aan het einde van de Thomas a Kempisstraat, en aan de Balistraat.

De muurschildering is waarschijnlijk aangebracht in het pand, toen het nog een cafe was in bezit van ”Stremmelaar”. Later is het pand diverse keren verbouwd, waarbij de muurschildering gelukkig behouden is gebleven.

             

 

De muurschildering is gesigneerd met ”F.Brökkerink-1887”. In 1979 is de schildering gerestaureerd door J. Westerhof, getuige de signatuur rechtsonder.