In het kader van het Hanzejaar 2023 is onlangs in Museum ANNO het boekje ‘’Hanze-wandeling door Zwolle’’ gepresenteerd.

In het boekje staan zeven Hanzeplekken centraal: de Melkmarkt, de Grote Markt, de Sassenpoort, het Heiligegeesthuys, de Thorbeckegracht en het Rodetorenplein centraal. Met behulp van gedichten van Bauke Vermaas en historische informatie worden deze plekken tot leven gebracht. De gids is op verschillende plekken te verkrijgen, zoals het Zwolse Balletjeshuis, Academiehuis Grote Kerk en ANNO

De commissie Stadsdichter wilde graag Stadsdichter Bauke Vermaas verbinden aan het Hanzejaar 2023. Anita Middel en Theo van de Vliet van de commissie Stadsdichter gingen aan de slag en Museum ANNO was ook graag bereid om mee te werken. Het resultaat was woensdag voor het eerst te zien. Een boekje dat uitnodigt om de stad te bekijken via een wandeling. Een informatieve gids die je meer leert over de stad. En waarmee ook de toerist uitstekend mee uit de voeten kan.

Theo van de Vliet zorgde voor de informatieve bijdrage, waarbij historicus Frank Inklaar ook voor waardevolle informatie heeft gezorgd. Stadsgids Frans Teunissen was nauw betrokken bij het uitstippelen van de juiste route door de stad. Bauke Vermaas schreef zeven toepasselijke gedichten en Ellen Kramer maakte foto’s van belangrijke Hanze-locaties in de stad.

Het boekje is verkrijgbaar bij museum ANNO en het Zwolse balletjeshuis voor € 5,=.