Presentatie themanummer Zwols Historisch Tijdschrift over Berkum

Door 21 december 2023Nieuws

         

Na themanummers van het Zwols Historisch Tijdschrift over Westenholte, Spoolde, Wijthmen en Stadshagen is nu Berkum aan de buurt.

Op dinsdag 19 december is het nieuwe themanummer over Berkum officieel gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in wijkcentrum De Weijenbelt, in aanwezigheid van een groot aantal  wijkbewoners.

Het Zwols Historisch Tijdschrift is een uitgave van de Zwolse Historische Vereniging die dit jaar 40 jaar bestaat.
Dit jubileum werd op zondag 26 november gevierd in schouwburg Odeon met onder andere een reprise van Steevast op Zondag, de praatshow die Steven ten Veen in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw met veel succes presenteerde. Ten Veen, oud-redacteur van de Zwolse Courant en al ruim twintig jaar woonachtig in Berkum, maakt ook deel uit van het team dat het themanummer over onze wijk heeft samengesteld. De andere medewerkers aan dit themanummer zijn Roel van ’t Oever, Jan Sol en Michaël Klomp. Het eerste exemplaar van het themanummer werd door Frank Inklaar, redacteur van het ZHT overhandigd aan Berkum-kenner Roel van ’t Oever.
In de uitgave komen alle aspecten van Berkum aan de orde, zoals de groei van buurtschap tot dorp, de rol van de kerk , het verzet tijdens de oorlog, de historie van het Nieuwe Verlaat en de historie van het onderwijs. Het themanummer ”Berkum” is verkrijgbaar bij de boekhandels in Zwolle, voor € 6,=.