Results

Gefeliciteerd! U bent een kenner.

Helaas, u heeft de quiz niet gehaald!

#1. Op de foto ziet u het uithang-/reclamebord van Sky High. Waar staat het pand met dit bord?

#2. Het sluiten van de Vrede van Munster in 1648 is geschilderd door een bekende Zwolse schilder. Naar hem is een straat en/of park genoemd. Hoe heet hij?

#3. Zwolle telde in de 18de eeuw een aantal pijpenbakkers. Waar vonden de Zwolse archeologen de meeste pijpen?

#4. De wolk op het dak van museum de Fundatie is gedekt met duizenden blauwwitte tegels. Bij wie zijn deze tegels gebakken?

#5. In welke wijk staat wijkcentrum de Vlasakkers ?

#6. In het koorraam van de Broerenkerk (Waanders in de Broeren) is tijdens de restauratie een nieuw, eigentijds, gebrandschilderd raam aangebracht. Welke kunstenaar ontwierp het glaskunstwerk?

#7. In het jaar 2000 werd door Zwolse archeologen een moerasbos gedateerd op 150 voor Chr / 600 na Chr opgegraven. Waar was de vindplaats?

#8. Op 20 april 2014 wint PEC Zwolle tegen Ajax met 5-1 de bekerfinale. Op 3 augustus 2014 speelt de bekerwinnaar tegen landskampioen Ajax om de Johan Cruijff schaal. Weer wint PEC Zwolle, het wordt 1-0. Wie scoorde voor PEC Zwolle?

#9. Tijdens de wederopbouw werd er in Zwolle veel gebouwd. De miljoenste woning in Nederland werd in 1962 in Zwolle opgeleverd. In welke straat staat deze woning?

#10. Op het Ter Pelkwijkpark staat het gedenkteken monument 1940 – 1945. Boven op het beeld staat een bronzen beeld van hand van:

Bekijk resultaat